FOLLOW HIJABUL CREWZ

Friday, 3 May 2013

[LATEST] 7 Bukti Terbaru Kepalsuan Video Sumpah Saiful Bukhari di Hadapan Kaabah

Sebelum saya terangkan kepalsuan dan keeditan video tersebut, jom kita tengok dulu. Lepas tu, kalau korang nak gelak guling2 pun takpa oleh kerana  betapa bengap dan bodohnya serta ketidakcerdikan macai UMNO mengedit video. Hahaha. :D




1- Pada minit 1.03, ada seorang hamba Allah berbaju putih melalui di belakang badan Saiful. Seperti bertindih dengan Saiful walhal badan Saiful tidak sama sekali bergerak mahupun tersentuh.


2- Cuba tengok juga pada 0.58 kamera bertukar arah lain dan gambar Saiful pun terikut sama.



3- Kalau pun video itu boleh di rakam, selalunya jemaah di belakang (kalau bukan semua pun) akan memerhati (sedikit curios) jika seseorang itu sedang mengambil video dan akan memandang ke arah kamera. Ini tidak seorang pun jemaah yang memerhati semasa video itu sedang dirakamkan. Semuanya berjalan selamba di belakang Saiful seolah-olah tiada apa yang berlaku di hadapan mereka.



4- Melalui pengalaman seorang yang pernah mengadakan Umrah, kamera dia pernah dirampas bukan di dalam tapi di luar Masjidil Haram semasa cuba merakamkan gambar. Macam mana Saiful boleh ambil video tanpa dikesan pegawai keselamatan? Agak janggal sikit.

5- Orang arab yang besar-besar badan mereka nampak kecik daripada Saiful ini walaupun mereka melintasi sebelah Saiful sekalipun. Perhatikan.

6- Melalui pengalaman saya sendiri sebagai seorang petugas videografer PAS, saya pelik dengan video ini yang dirakam sebegini dekat dengan mukanya tapi kalau diperhatikan betul-betul walaupun dengan memilih format HD 1080 sekalipun, wajahnya nampak tidak sesharp background di belakang video. Background belakang nampak lebih sharp daripada muka beliau. Sepatutnya background belakang nampak lebih bokeh, walaupun sedikit. Ini tak, ianya sangat sharp.

7- Saiful juga tersalah imposed gambar di depan Hijr Ismail kerana tiba-tiba timbul gambar Maqam Ibrahim di sebelah belakang kiri bahu Saiful. Kalau betul dia berdiri dihadapan Multazam, sepatutnya Maqam Ibrahim berada di sebelah kanan bahunya dan kamera pula di sebelah kiri bahunya.

Kesimpulannya, budaya politik fitnah dan lucah sudah menjadi malan dan budaya UMNO dan macai-macai mereka. Budaya beginikah yang kita ingin warisi kepada anak-anak, generasi kita akan datang. Fikir-fikirkan. ^^



56 comments:

  1. Aruah p ramli lagi real dgn tikar terbangnya utk ke ng pasir berdengung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada button "Likes", dah lama aku like komen kau. Haha. :D

      Delete
    2. Betol la.... P.ramlee is the best...

      Delete
    3. Memang nampak sangat ia satu penipuan. Agak-agaknya si saiful ni, kalau suruh dia bersumpah dengan celup tangan dalam minyak panas, berani tak dia buat? Zaman sekarang ni ramai manusia lebih takut dengan minyak panas daripada takutkan Allah.

      Delete
    4. HAhahahahaha !! sokong !!

      Delete
  2. Itu antara Saiful dgn tuhan..kita tunggu 5 May..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya masih ragu ragu dgn keputusan pru.... kalau ade penghuni hantu... Alamak... Xtw ape nak ckp... Ini tidak adil..tetapi kite sebagai rakyat malaysia muslim hanya perlu kuatkan iman kita...jangan goyah... Jaga setiap bait bait semasa menaip..... Gunalah bahasa yang sopan agar tidak di hisab kelak... Siape penerajunya nanti menjdi mantan PM kita hanya berserah.... Moga Allah swt mendengar rintihan hambaNya yang di aniaya.... Amin...

      Delete
  3. berani gak la die bersumpah..tak macam ketua pembangkang tuh..berani kerana benar,takut kerana salah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lakonan dunia semata mata.... Akhirat akan di hisab jua.... Jaga lah akhirat kita biarkan pelaku dunia....

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. salah satu ciri2 orang munafik adalah suka bersumpah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..macam org yg bersumpah nk bagi macam2 percuma..

      Delete
    2. betul2..dgr baru2 najib nak bagi air percuma 20liter.puihh!ade ke patut..

      Delete
    3. maknenye dua2 la ade ciri2 yg anon 07:54 ckp..betui ka?

      Delete
  6. bukan soal berani bah tapi ikut syariat ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Komfem tak ikut syariat langsung. Lari terus daripada konsep mubahalah. Mana ada!

      Delete
  7. Saya pernah menetap di Jeddah dan selalu menunaikan Umrah semasa bekerja dgn syarikat penerbangan Saudia.

    Sepanjang menunaikan Umrah, yg sy pernah lakukan ialah mengambil still photo. Itupun secara curi2 sbb polis Masjidilharam akan check sblm kita masuk ke dlm kawasan dan pintu Masjid. Utk mengambil dan merakan video, itu adalah sgt2 mustahil kalau kita didepan Kaabah kerana ramai polis yg bertugas dan tidak membenarsama sekali utk merakam atau mengambil gambar.

    Spt yg sy katakan, secara curi2 itunutk still photo. Kalau merakam, terlalu amat mustahil. Tak tahulahnkalau Saiful seorang dikalangan ambia. Tetapi alimkah beliau bila menjaja diri bahawa dia diliwat. Kita fikir secara senang, kalau diri kita sendiri, adakah bila org nk meliwat kita, kuta hanya diam diri? Perempuan yg hendak dirogolpun akan melawan sampai hujung nyawa bg pertahankan Maruah Diri. Ini seorang lelaki yg kononnya membiar diri diliwat. Samaada dia suka diliwat atau sengaja menuduh utk mendapatkan habuan.

    Sy ada kawan di Bahagian Visa di Kedutaan Saudi. Sy akan check samaada betul Saiful kesana. Kita tunggu nanti slps syndpt informasi.

    Nasihat saya....

    Kalau kita mahu imbuhan wang, berusahalah dgn halal sbb rezeki itu drp Allah swt. Bukan secara murahan kerana balasan yg buruk akan berlaku jita kita memburukkan dan memfitnah seseorang.

    Sy juga dpt info yg Saiful dulu selalu ke Blue Boy Club di Jln Bkt Bintang/Sultan Ismail utk berhibur. Cuba google apa itu Blue Boy Club. Bukan fitnah tapi yg sebenar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terbaik! Pastikan ianya berjaya. Tapi dia memang pernah ke Mekah cuma betul ke tak dia bersumpah di hadapan Kaabah. Itu persoalannya.

      Blue Boy Club? Betul ke ni? Itu kelab gay kalau tak silap. Hurm.

      Delete
  8. Begitu terdesaknya umngok hinggakan sanggup edit video bersumpah dihadapan kaabah. Takpe kita tunggu apa yang akan berlaku selanjutnya hasil penipuann video ini.

    Nak pilihanraya aje maka akan keluarlah kes budak Saiful ini. Dulu semasa nak pilihanraya kecil Permatang Pauh. Ini semua permainan bodoh dan bangsat dari puak2 umngok yang insyaALLAH akan mampus dan karam pada malam 5 Mei nanti. Allahuakbar...

    ReplyDelete
  9. Dia org ingat semua org bodoh mcm dia ke. Kerja-kerja bodoh yg org takkan percaya, yg percaya cuma pencacai yg sedia bodoh lagi bahlul.

    ReplyDelete
  10. teruknya perangai admin..mohon jangan marah komen saya?..no HA HA HA anymore..hehe

    ReplyDelete
  11. ALLAH nak uji orang dalam dua cara ..
    1 . menyedarkan seseorang tu dengan ujian..
    2. membiarkan orang tu terus bergelumang dengan dosa

    ReplyDelete
  12. Welcome 2...

    http://youtu.be/qdQ2dARecE0

    DAP,PKR..PAS GRACIAS DE UNO!!!!!

    *tabik datok nenek embah buyut ko org dlm PAS..sampai ko mintak sedara ko kat gereja jurusalem doakan kemenangan GE13 untuk ko org...apa alim ulamak dalam PAS tak boley mintak direct???
    Lancau lu org PAS.BACUL tak gua sangka! Rela jadi BABI tunggangan si kuffar!!

    *admin! lu rela jadi socai? buat malu emak yg beranakkan lu!!kasi buang muka lu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.mara sgt tu.bawak mengucap ye....Asslmulaikum..eh..silap..salam satu malaysia.kiki.dasar macai.

      Delete
  13. “We decree and declare that Malaysia will be a “Rainbow Nation”
    ...a doccument from Jerusalem.

    ko org tak faham2 lagi???

    *PAS ..THE GREAT PIG FUCKKER.
    (ada mata buta,ada telinga tuli,ada hati gelap,ada akal mendak!!!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ak x phm la sry...haha

      Delete
    2. Emak lu bani babi!!!
      memang laa lu tak paham...
      hehe..

      Delete
    3. Menurut A.Karim Omar, Setiausaha Agung Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia (MUAFAKAT), konsep negara ‘Rainbow Nation‘ bermaksud usaha untuk mewujudkan sama rata dalam agama di Malaysia dan Islam bukanlah agama Persekutuan seperti mana yang dipraktikkan sekarang ini.

      Delete
  14. Hampir tiap hari dpt sms bendealah nih..'ini kali lah'..tengok dekat banner dan bunting yg sedang berperang tu pon ade jugak!

    Rujuk dalam bahasa arab (lughatul arabiah)...inni kal lillah...apa maksudnya?

    ................................aku adalah sama dengan Allah?..............................................

    Adakah ini suatau kebetulan atau sesuatu yg telah lama dirancang?Pluralisme?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ini semua dirancang anwar ibrahim. semua anwar ibrahim la. bukanah bagi umno anwar itu lebih ditakuti dpd Allah? lebih berkuasa dpd Allah? semua benda berlaku kt dunia ni punca anwar ibrahim.

      INI KALILAH tu sapa suruh kau terjemah bahasa ARAB? malaysia ni bumi timur tengah ke? MENGAPA UMNO TERLALU BODOH, TAK TAU NK GUNA PERKATAAN APA LAGI SELEPAS BODOH.

      esok2 kita cari pula INI KALILAH terjemahan bahasa lain, sudah jadi makna lain pula. itu sebb umno bodoh marah TGNA kata Allah samseng.

      Samseng di Kelantan makna hebat kuat perkasa BUKAN makna samseng umno yg kacau ceramah PR atau koyakkan bendera PR.

      bahasa mesti mengikut setempat, jgn jadi baghal, nk tunjuk pandai lepas tu mula la sebar fitnah ada agenda Liberalisasi.

      org melayu tak panggil nama Abudl Rahman, Abdul biasa tk disebut kecuali Abdul Wahubbb.

      adakah bila kita panggil kawan RAHMAAAN bermakna kita samakan dia dgn AR RAHMAAAAN ? ikut niat la.

      umno ni buat hamba penat menulis la. INI KALI LAAAAAAAAAAAAH

      Delete
    2. hmm...sangat indah lagi halus bahasa abang jaka...
      menusuk kalbu dan jiwa akan ayat kiasannya itu..
      sungguh pandai ayah dan bonda abang jaka memberi didikan agama..
      almaklumlah...melayu itu kaya budi dan tinggi santunnya.
      ::tak rugi kepada sesiapa yang berhajat untuk bermenantukan si abang jaka...(tentu molek belaka,zuriat keturunannya nanti..)

      Delete
    3. dimaklumkan kpd bapak jaka..[yah..kayak kontol babek saja nama lho itu]...
      bahawa setelah berlaku beberapa perdebatan mengenai maksud "Inni Kalillah" dalam bahasa arab, maka maksud sebenar ialah "Sesungguhnya aku Allah bagimu" yang mana secara personalisnya saya berpendapat adalah slogan ini yang dicipta oleh pengikut Dajjal Laknaktullah.

      *sila gunakan kepala kontol lho,bilamana lho mau pikirin yah..
      dan kalo masih bengong lagik sila guna kepala kontol kakek lho..makacih yah..

      *daya pikirin lho setanding IQ anak ketek.TOLOL!! amat lho.




      Delete
    4. JAKA...lu menyalak persis anjing kurap kelaparan!!!
      test pitching ke?

      Delete
  15. Rujuk dalam bahasa endo (lughatul endon)...membutuhlah...apa maksudnya?

    ................................aku memerlukan lah..............................................

    Adakah ini suatau kebetulan atau sesuatu yg telah lama dirancang untuk mencarut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 anon 3 May 2013 15:47......

      yg sebenarnya.bapak bangla sudah membutuhi bini luu!!!
      memek bini lu sudah dipenuhi peju!! bapak bangla..
      awww!!

      Delete
    2. Hahaha. Bijak perumpamaan itu. :D

      Delete
  16. Saya...bangla mari....cakap melayu sikit-sikit tau...ic ada. Alamat rumah ada....dtg mau undi la.

    ReplyDelete
  17. so kesimpulanya,,, saifool ni buat umrah distudio lah,,,,,,,, film berjodol sumpah imposed,,, nak menipu tu agak2lah sikit,,,, berapa ramai rakyat malaysia yang dah tertipu dengan sesi umrah ni,,,,,, saipool saipool,,, sampai bapak dia pun agaknya tertipu juga,,,,, ada sape2 nak pelawa bapak dia masuk PR Semula,,,,,,,, bertambah2 lah tekanan bapak si sepool ni agaknya,,,,,,, lain kali nak kencing jangan merate,,,

    ReplyDelete
  18. bila buat kerja jahat, org bijak pun nampak bodoh mcm mahadey.

    kebodohan saifool ialah :

    SEPATUTNYA DIA BAWA PEGUAM KEDUA2 PIHAK SERTA SAKSI MASING2 DI DEPAN KAABAH DAN BERSUMPAH LAKNAT

    barulah ada saksi yg sahkan video tu tulin.

    yg bestnya sumpah laknat utk diri sendiri minta bala, tapi tidak pula minta bala utk anwar jika benar dia meliwat. sumpah melaknat diri sendiri.

    patutnya tambahlah kalau benar anwar liwat maka dia akan dilaknat dan dibala Allah.

    anyway kau ingat Allah tu sapa? boleh paksa2 Dia ikut nafsu kau? Selepas sumpah laknat maka saifool dilihat segar bugar maka ramailah umno yg semakin sesat akan mengatakan.. sumpah ok je..senang la mcm ni, takde pun kena petir apa2.

    Sebenarnya kalau balasan tidak di dunia maka Allah tangguh di akhirat nanti sebab kat sana lebih happening, lebih berperisa, lebih lama dan kekal, lebih menderita. So jgn rasa betul jika tiada apa2 berlaku kat dunia ni.

    Akhirnya selepas sumpah laknat serahla kpd Allah. kenapa nk diulang2 sebelum PRU13? kenapa nk paksa anwar sumpah? Kenapa mcm nk paksa2 Allah tunjukkan sesuatu? Who are u?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhai..indahnya bahasa.

      Delete
    2. Komen-komen si Jaka ni aku suka. Indah. Terbaik. Sempoi. Ilmiah. ;)

      Delete
  19. Anwar Ibrahim taknak sumpah sebab beliau ikut kata-kata Yusuf al-Qadarawi. Kalau semua benda nak sumpah-sumpah, senanglah orang nak larikan diri daripada kesalahan.

    ReplyDelete
  20. Saudara Saiful melaknat dirinya sendiri. .dan bersedia menerima azab dari ALLAH. .begitu tabahnya dia. .

    Anwar bila nak melaknat diri sendiri?

    ReplyDelete
  21. New World Order bermakna::
    perlaksanaan yang menyeluruh iaitu ke seluruh dunia. Walaupun New Order dah lama terlaksana di US dan Eropah namun belum boleh dikatakan "Wooorld.." gitu (bak kata Mawi) kerana belum terlaksana di beberapa negara Islam (contohnya di Asia Tengah sebelum Arab Spring). Malahan sekarang pun New Order belum menjajah Malaysia lagi kerana masih ada UMNOngok (kata org pas.So selagi masih ada negara-negara yang belum diperintah oleh mereka, maka secara teknikalnya belum "Wooorld.." lagi gitu.

    Tapi nampaknya ada kemungkinan selepas 5 Mei dah boleh "Wooorld.." dah kat Malaysia kalau Pakatan memerintah.
    Tahniah kepada pakatan.dap sebagai tuan yg menunggang,pas sebagai haiwan tunggangannya dan pkr sebagai lubang najis haiwan tunggangannya itu.






    ReplyDelete
  22. Fitnah pas guna air liur saja, 'fitnah' BN guna video, yang mana lebih boleh dipercayai dan yg mana diragui? Nak ambil video guna HP waktu tawaf sangatlah mudah, saya pun biasa buat. Apa yg kalut sangat kata saiful tipu pulak. Benda tu mudah sangat nak buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anvur avraham..hang bila lagi..nak bersumpah d hadapan kaabah..
      adult vid hang dah berdedai satu dunia!!!
      hang bila lagi??

      Delete
  23. jawapan aku mudah :

    minit 1.03 --> lelaki tu sebenarnya dah terlanggar saiful. perhatikan betul2 ketika terlanggar kamera bergegar sedikit.

    minit 0.58 --> pegang kamera dgn lengan yang statik. badan pusing tapi pegangan tetap. cube try pusingkan badan 360 darjah dgn kadar cepat tetapi lengan biarkan bengkok secara tetap dan jangan gerakkan/ luruskan lengan

    minit 1.35 --> org memandang kamera

    sebab org lain nampak rendah --> kamera di ambil bukan diambil sama tinggi dgn kepala, kamera dicondongkan atau didongak ke atas . (gambar diambil dari view bawah sedikit) dan gambar diambil agak rapat dgn wajah menjadikan saiful besar dan tinggi

    Gambar sekata.

    Minit 1.39 --> perhatikan lelaki berbaju coklat yang sedang mengangkat takbir. PERLAHANKAN bermula minit ke 1.39. bolehkah guna super impose buat begitu.?

    Gambar diambil menggunakan telefon bimbit. mohon buat eksperimen menggunakan telefon bimbit. Moga anda tergolong dalam golongan yang berfikir dan benar. Salam

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang pelik sikit kat video ni....takkan la sorang pun kat situ takde yang lebih tinggi dari saiful...pelikkkk

      Delete
  24. mengarut la...kalau benar anwar nak liwat pun...takde nafsu die nak liwat sepool tu...bukan nya hensem pun...buruk lagi muke tu...ptuiihhhh...muke sepool tu aku tengok jenis orang yang suke cucuk batang penyapu kat lubang burit die sendiri...

    ReplyDelete
  25. fuck u anwar ibrahim dan pengikutnya..hahahhaha

    ReplyDelete
  26. sorry to say but,maybe ni sume edit tp aq rase korang sume islam n hukum percaya sumpah laknat setelah disebut 3 kalimah Allah adalah WAJIB.btul ke tidak tu urusan die ngan Allah.sorry..aq sedar aq ni lyk korang pnggil adik je but....

    ReplyDelete

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan komen di bawah. InsyaAllah, jika ada sebarang persoalan dan perbincangan yang diutarakan, saya cuba jawab. InsyaAllah. Penggunaan "Anonymous" tidak digalakkan. Terima kasih. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARTIKEL POPULAR SEPANJANG ZAMAN

ARTIKEL POPULAR BULANAN

ARTIKEL POPULAR MINGGUAN

Widget