FOLLOW HIJABUL CREWZ

Saturday, 27 November 2010

Kos Perubatan Si "Mayat Hidup" Ariel Sharon Mencecah 450 Ribu Dolar setahun!



Setelah kos perubatannya melebihi batas yang dibolehkan, Jabatan Kewangan Zionis Israel mengungkapkan pada Rabu kelmarin (9/11) bahawa mereka telah meluluskan kembali biaya tambahan untuk perubatan dan rawatan si tukang jagal umat Islam Palestin, Ariel Sharon yang merupakan mantan Perdana Menteri Zionis Israel.


Pemerintah Zionis akan membayar NIS 1,6 juta setahun (sekitar 450 ribu dolar AS) untuk rawatan mantan Perdana Menteri Ariel Sharon (82 tahun), Jabatan Kewangan mengatakan kepada Jawatankuasa Kewangan Knesset Rabu kelmarin. Dan hal ini juga termasuk akan memindahkan dana tambahan sejumlah NIS 1,5 juta untuk mengubahsuai kediaman mantan Presiden zionis tersebut.
Jabatan Kewangan akan memindahkan dana ke Jabatan Kesihatan untuk membayar kos perubatan si tukang jagal Ariel Sharon. Sharon sendiri dalam kondisi koma antara hidup dan mati akibat menderita pendarahan otak sejak bulan Januari 2006 lalu.
Dia dijadualkan akan segera dipindahkan ke rumahnya di Hashikmim Farm, bersama dengan semua peralatan medik yang diperlukan, setelah menghabiskan hampir lima tahun rawatan di Sheba Medical Center Tel Hashomer.
Sharon, yang saat ini berusia 82 tahun, telah terbaring koma sejak Januari tahun 2006, pertama kali dirinya dirawat di Hospital Hadassah Ein Kerem di Jurussalam dan kemudian di Chaim Sheba Medical Center di Tel Hashomer.
Jawatankuasa Kewangan juga bersetuju menambah sebesar NIS 1 juta untuk anggaran perjalanan antarabangsa Presiden Shimon Peres. (globes)

13 comments:

  1. Macam Kamal Atartuk! Payah nak mati. Kat Malaysia pun ade gitu. Tapi golongan penindas rakyat masih tak insaf jugak.

    ReplyDelete
  2. Buat apa ngabeh kan duit. Campak kat laut je.

    ReplyDelete
  3. Satu pengajaran dan iktibar kepada pihak-pihak yang zalim dan yang menentang Islam.DiMalaysia pun sudah ada dan sudah berlaku pelbagai "pengajaran" yang ditunjukkan oleh Allah SWT kepada mereka yang zalim,penentang Islam dan yang mengkhianati tugas sebagai pegawai keadilan.

    ReplyDelete
  4. Azab ALLAH kpdnya atas kezalimannya terhadap Islam..

    ReplyDelete
  5. salam...

    memang ngabih duit jee nie...koma bertahun-tahun..
    dia diazab Allah sebelum mati lagi...
    MasyaAllah...

    ReplyDelete
  6. Buat perabih duit cukai yahudi jer tanggung kos support si laknat tua reput nih..

    Lagi baik guna duit tu bayar balik ganti rugi kat orang palestin!

    ReplyDelete
  7. salam..
    semoga beliau menjadi
    manusia berimankan Allah
    bila sedar nanti..

    ReplyDelete
  8. apa 1 israel nak heran yg tukang bayar pak arab benggong ramai

    ReplyDelete
  9. iktibat untuk semua..

    InsyaAllah jika beliau peluk Islam..kita semua kan menerimanya...

    ReplyDelete
  10. $450K lebih mahal dari belanja bila sedar. $450K boleh makan kat hotel hari-hari ajak kawan kawan sekali. Mati lagi senang, bodoh sumbong orang yahudi ne..

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, payah nak mampus, azab dari Allah.

    ReplyDelete
  12. Tua reput ni sedang di tayang azab kubur dan neraka oleh Allah sebenarnye...di azab sebelum mapus lagi...Dah memang penyembah Iblis..kalu hidup semula..pun tak de taubat punya...tanam je hidup-hidup..kos rawat tua reput memang dibiayai oleh Pak Arab bengong tu...tak luak satu sen pun duit israel..

    ReplyDelete
  13. begitulah kekuasaan ALLAH yang maha kuasa,tak mampu di tilik oleh APCO atau pun 1 ISRAEL hatta 1 MALAYSIA sekalipun

    ReplyDelete

Anda dialu-alukan untuk meninggalkan komen di bawah. InsyaAllah, jika ada sebarang persoalan dan perbincangan yang diutarakan, saya cuba jawab. InsyaAllah. Penggunaan "Anonymous" tidak digalakkan. Terima kasih. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARTIKEL POPULAR SEPANJANG ZAMAN

ARTIKEL POPULAR BULANAN

ARTIKEL POPULAR MINGGUAN